Osnovna Škola "Učitelj Tasa", Niš

Home Пројекти Актуелни
Aktuelni projekti
МИНТ 2018 PDF Štampa El. pošta
Napisao Valentina Puzic   
četvrtak, 17 maj 2018 08:27

У оквиру пројекта "Недеља открића у априлу" у нашој школи је 26.4.2018. године одржан сајам науке.

Фотографије можете погледати овде.

Poslednje ažurirano četvrtak, 17 maj 2018 20:10
 
Недеља открића у априлу PDF Štampa El. pošta
Napisao Valentina Puzic   
subota, 17 mart 2018 18:13


STEM „Discovery Week“ је међународна иницијатива која позива учеснике на пројектима, организације, институције и школе из Европе и света да обележе и прославе каријере и узбудљиве аспектео бразовања из области науке, технологије, инжењерства и математике (СТЕМ). Слоган овогодишње кампање „Реци да СТЕМ-у“ описује мисију партнера која се огледа у посвећеној подршци СТЕМ предметима у школама, као и широком дијапазону сарадње међу заинтересованим странама у тој области. Ове године иницијативи се придружила и наша школа.

Poslednje ažurirano utorak, 20 mart 2018 11:38
Opširnije...
 
СТЕМ Недеља открића PDF Štampa El. pošta
Napisao Valentina Puzic   
petak, 16 mart 2018 17:44

SDW18 banner

Недеља откривања СТЕМ дисциплина 2018. је међународна иницијатива која позива учеснике на пројектима, организације, институције и школе из Европе и света да обележе и прославе каријере и узбудљиве аспектео бразовања из области науке, технологије, инжењерства и математике (СТЕМ). Слоган овогодишње кампање „Реци да СТЕМ-у“ описује мисију партнера која се огледа у посвећено јподршци СТЕМ предметима у школама, као и широком дијапазону сарадње међу заинтересованим странама у тој области. Да ли сте заинтересовани да постанете партнер ове иницијативе? Уколико желите да постанете партнер Недеље откривања СТЕМ дисциплина 2018, слажете се да ћете:

  • Организовати и размењивати информације о активностима у образовању из СТЕМ области, као и о промотивној кампањи Недеље откривања СТЕМ дисциплина 2018.
  • Охрабривати заинтересоване појединце да подрже и да се придруже иницијативи организујући СТЕМ активности, у чему ћете им помоћи кроз дисеминацију информација о овим догађајима у оквиру промотивне кампање поводом Недеље откривања СТЕМ дисциплина 2018.
  • У знак подршке објављивати информације о кампањи Недеље откривања СТЕМ дисциплина 2018 на вашој веб страници, чиме ће се олакшати активна размена информација између учесника пројеката, организација, институција и школа..

Више информација о корацима регистрације које потенцијални партнери треба да испрате налази се на линку.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Cambria","serif"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Да ли организујете СТЕМ догађај у априлу 2018? Упишите га на мапу! Учесници који организују СТЕМ активности у априлу 2018. такође могу да се укључе у такмичења у оквиру Недеље откривања СТЕМ дисциплина. За више информација посетите линк.

Poslednje ažurirano utorak, 20 mart 2018 11:58
Opširnije...
 
Пројекат Заштита животне средине PDF Štampa El. pošta
Napisao Valentina Puzic   
utorak, 24 oktobar 2017 20:43

Заштита животне средине

 

На позив предузећа Jugoplastic Recycling (фабрика за рециклажу PET амбалаже), Sekopaka (највећи оператор амбалажног отпада у Србији) и ЈКП Медиане наша школа је ушла у пројекат Заштита животне средине.

Циљ свих активности овог Пројекта је заштита и очување животне средине.

Сви ученици наше школе су се укључили у акцију прикупљања PET амбалаже коју одлажу у брендиране пластичне кутије и контејнер који смо добили на поклон од предузећа Jugoplastic Recycling.

За ученике нижих разреда су, у четвртак 19. октобра, глумци из Београда одиграли представу на тему заштите и очувања животне средине.

Ученици су били одушевљени укључивањем у представу у којој су све време активно учествовали и начином на који су их глумци анимирали да учествују у акцији сакупљања PET амбалаже и тиме заштите животну средину.

Школа је од предузећа Jugoplastic Recycling за учешће у Пројекту на поклон добила лаптоп.

Фотографије можете погледати ОВДЕ

 
Оснаживање дечјег ума – програм MindUp PDF Štampa El. pošta
Napisao Valentina Puzic   
petak, 13 oktobar 2017 18:41

Оснаживање дечјег ума – програм MindUp

Учитељи и васпитачи основне школе „Учитељ Таса“, као и вртића „Палчић“ су похађали програм Оснаживање дечјег ума – MindUp у току школске 2016/2017. године. Програм је акредитован од стране Министра просвете и налази се на листи бесплатних акредитованих семинара за учитеље и васпитаче. Међутим шта је то што овај програм чини другачијим од осталих?

Прогам је фокусиран да пружи подршку не само деци већ и самим наставницима и васпитачима у савладавању животних вештина које, на жалост, нисмо имали прилике да научимо раније. Ово су препознали и родитељи деце наше школе и вртића након што су присуствовали MindUp семинару за родитеље. У животу који је фокусиран на конзумерску/експлoатацијску идеологију људи су свакодневно изложени стресом. Ово није наравно нагађање, већ инфомација поткрепљена научним истраживањима. Због тога човек је принуђен да развија и усваја животне вештине које ће ми помоћи да буде срећнији и продуктивнији. Управо такве технике пружа MindUP програм.

Poslednje ažurirano utorak, 20 mart 2018 11:35
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 2

СТЕМ