Osnovna Škola "Učitelj Tasa", Niš

Home Новости
Novosti
Закон о основама система образовања и васпитања PDF Štampa El. pošta
Napisao Milenkovic Boban   
sreda, 18 oktobar 2017 21:34

Закон о основама система образовања и васпитања је кровни просветни закон којим се утврђује  доношење Националног оквира образовања као основе за израду нових наставних планова и програма  али се новим законом такође уводе и новине у систему управљања и руковођења установама, па ће директори бити бирани искључиво на основу компетенција, а последњу реч при избору даваће министар.

Законом је повећана одговорност наставника за квалитет наставе, оцењивање и поступање у случајевима кршења забрана, насиља и дискриминације, а утврђено је да се у пензију одлази са 65 година.

 

Комплетан текст закона налази се у прилогу.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 08 oktobar 2018 12:39
 
Telekom Srbija vas poziva da glasate za znanje PDF Štampa El. pošta
Napisao Milenkovic Boban   
utorak, 30 maj 2017 08:47

Povodom 20 godina postojanja, kompanija Telekom Srbija pokrenula je projekat "Stvaramo znanje", čiji je cilj opremanje 20 informatičkih kabineta u 20 osnovnih škola širom Srbije. 

Pokrovitelj projekta, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predložilo je 40 škola kojima nedostaje informatička oprema, a odluku o konačnom izboru škola u kojima će se realizovati projekat doneće građani putem konkursa na zvaničnoj Facebook stranici mts.
Predložene škole podeljene su u četiri geografske oblasti, pa će iz svake biti nagrađeno po 
pet škola
Glasanje za izbor 20 škola počelo je 29. maja, a trajaće do 7. juna u podne, kada će biti poznato koje škole su osvojile najveći broj glasova po oblastima. 
Kompanija Telekom Srbija poziva sve korisnike Facebook društvene mreže da posete zvaničnu mts stranicu i svojim glasovima utiču na odabir škola kojima će biti opremljeni informatički kabineti.   

Pravo na učešće imaju svi korisnici društvene mreže Facebook, sa boravištem u Republici Srbiji, koji su lajkovali Facebook stranicu mts-a. Korisnik dnevno može da glasa za po jednu školu iz svake geografske oblasti, odnosno da dodeli ukupno četiri svoja glasa. Nakon isteka perioda od 24 sata, korisnik ima pravo da ponovo pristupi aplikaciji i glasa. 

Poslednje ažurirano utorak, 30 maj 2017 09:01
 
Portal koji će nauku dići na noge PDF Štampa El. pošta
Napisao Milena Mladenović   
petak, 05 maj 2017 14:42

 

Jedan od velikih projekata European Schoolnet organizacije koja radi pod pokroviteljstvom i instrukcijama Saveta evrope je i Scientix. Scientix je portal na kome između ostalog možete kao nastavnik prirodnih nauka u osnovnoj ili srednjoj školi da nađete materjale za rad sa učenicima. Kako su materjali uglavnom na stanim jezicima, a kao Ambasadori projekta želimo vam približiti ono što rade kolege širom Evrope na promociji, uskoro krećemo sa prezentovanjem ovih sadržaja i na srpskom jeziku. Predstavljanje ovih sadržaja biće objavljivano na WordPress portalu Scientix grupe iz Srbije već početkom naredne školske godine.  

 

Poslednje ažurirano nedelja, 10 septembar 2017 17:20
Opširnije...
 
Хуманитарни пројекат „Велико срце“ PDF Štampa El. pošta
Napisao Administrator   
ponedeljak, 10 oktobar 2016 19:03

Ђаци најстарије школе у Нишу, „Учитељ Таса“ сада имају боље услове за боравак у школи. Захваљујући пројекту „Велико срце“ који заједнички спроводе Еуробанк и Фондација „Ана и Владе Дивац“ реновирани су сви тоалети у школи које користи више од хиљаду ђака и којима је била неопходна комплетна реконструкција. Вредност донације је око 2 милиона динара.

Домаћин посете, директорка школе Радмила Крстић истакла је да ова школа у центру Ниша која носи име по првом српском учитељу, постоји већ 186 година и да је изнедрила бројне генерације успешних ђака. „Већ скоро два века негујемо школску традицију и добар квалитет наставе. Ова обнова ће свакако подићи квалитет боравка ђака у школи. Хвала Еуробанци и Фондацији Дивац што смо постали део породице великог срца.“

Школу је овим поводом обишао и градоначелник Ниша, Дарко Булатовић. „Школа „Учитељ Таса“ је значајна за град Ниш, пре свега у погледу квалитета образовања. О томе сведочи и највише признање града Ниша „11. јануар“ које је ова школа добила као потврду за изузетна достигнућа на пољу образовања. Овом обновом показаћемо нашој деци да једино ако помажемо једни другима можемо направити напредак у друштву“, нагласио је градоначелник.

Средства за донацију обезбедили су клијенти Еуробанке, њих преко 22 хиљаде, који су корисници картице „Велико срце“.

„Свака нова школа или вртић, а било их је до сад 37, потврда су да смо на правом путу стварања бољих услова одрастања и образовања у вртићима и школама у Србији. Ово је и велико признање клијентима Еуробанке који су омогућили да “Велико срце“ у најкраћем року стигне у вртиће и школе којима је потребна помоћ. Хвала што већ 6 година препознајете значај овог пројекта за читаво друштво“, рекла је Славица Павловић, председник Извршног одбора Еуробанк.

 У оквиру хуманитарног пројекта „Велико срце“  током шест година постојања обновљено је 37 вртића и основних школа широм Србије, а последња у низу је била и значајна донација за реконструкцију ОРЛ одељења на „Институту за мајку и дете“ у Београду.

„Поносни смо на чињеницу што је „Велико срце“ један од најдугорочнијих пројеката које спроводимо заједно са нашим партнерима из Еуробанке. Током ових шест година усрећили смо више од 15 хиљада деце широм Србије и омогућили им да имају боље услове за игру и учење. Задовољство ми је да опет видим толико талентоване и насмејане деце и овом приликом им желим срећан наставак школовања“, рекла је Ана Дивац, председница Управног одбора Фондације „Ана и Владе Дивац“.

 

Poslednje ažurirano ponedeljak, 10 oktobar 2016 19:30
 
Opštinsko takmičenje iz TIO školske 2015/16. PDF Štampa El. pošta
Napisao Milenkovic Boban   
nedelja, 20 mart 2016 13:34

Opštinsko takmičenje iz TIO školske 2015/16. - Medijana

U prilogu ovog članka možete preuzeti konačne rezultate takmičenja iz tehničkog i informatičkog obrazovanja za učenike sa područja opštine Medijana održanog 20.04.2016. godine u OŠ Učitelj Tasa u Nišu

Attachments:
FileOpisFile size
Download this file (Konačna bodovna lista TiO 2015-16.xls)Konačna bodovna lista TiO 2015-16.xls 85 Kb
Poslednje ažurirano nedelja, 20 mart 2016 13:40
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 10 od 12