Osnovna Škola "Učitelj Tasa", Niš

Home Пројекти Актуелни Недеља открића у априлу
Недеља открића у априлу PDF Štampa El. pošta
Napisao Valentina Puzic   
subota, 17 mart 2018 18:13


STEM „Discovery Week“ је међународна иницијатива која позива учеснике на пројектима, организације, институције и школе из Европе и света да обележе и прославе каријере и узбудљиве аспектео бразовања из области науке, технологије, инжењерства и математике (СТЕМ). Слоган овогодишње кампање „Реци да СТЕМ-у“ описује мисију партнера која се огледа у посвећеној подршци СТЕМ предметима у школама, као и широком дијапазону сарадње међу заинтересованим странама у тој области. Ове године иницијативи се придружила и наша школа.

У току Недеље открића ове године у нашој школи организоваћемо низ активности у којма ће наши ученици у сарадњи са наставницима да промовишу своје знање из области природних наука попут биологије, хемије, физике, математике, инжињерства, али и астрономије.

Недеља открића биће реализована од 23. До 29. априла 2018. године у просторијама ОШ „Учитељ Таса“, а детаље програма ћемо објавити у FaceBook евенту прве недеље априла месеца.

Планирамо да поред појединих активности које ће наставници и учитељи да реализују унутар својих одељења организујемо мали сајам науке на којем ће ученици представити своје научне пројекте локалној заједници.

Недеља открића је иницијатива Scietix пројекта организације European SchoolNet, а више о пројекту можете прочитати на страници http://www.scientix.eu/events/campaigns/sdw18.

Овим путем Вас позивамо да посетите активности којим ћемо обележити ову кампању, као и позив осталим нишким школама да се прикључе иницијативи.


alt

Poslednje ažurirano utorak, 20 mart 2018 11:38
 

СТЕМ